‚Vi är mycket fokuserade på att inte döda‘ Bitcoin – fungerande OCC Chief Brooks

Brian Brooks, tillförordnad chef för US Office of the Comptroller of the Currency (OCC) säger att tillsynsmyndigheter inte är ute efter att „döda“ Bitcoin (BTC).

Brooks kommentarer kommer bland spekulationer om strikta kryptorelaterade regler som särskilt gäller självplånböcker.

„Ingen kommer att förbjuda Bitcoin“

I en intervju med CNBC den 4 december bagatelliserade Brooks rädslan för ett eventuellt filtkryptoförbud i USA. Enligt tillförordnad valutakontroller är fokus för tillsynsmyndigheter inte att anta fler regler utan att skapa en gynnsam miljö för tekniken att blomstra.

”Vi är mycket fokuserade på att få rätt på detta [kryptoregler]. Vi är mycket fokuserade på att inte döda detta [Bitcoin och cryptos]. ”

Redan i november hävdade Coinbase-vd Brian Armstrong att USA: s finansdepartement ville rusa igenom regler riktade mot plånböcker som inte är vårdnadshavare.

Samtidigt som Brooks, en engångsansvarig juridisk chef på Coinbase, antydde möjligheten att kryptoregler från Trump-eran skulle komma inom den slutliga fasen av den nuvarande administrationen, påpekade de att dessa lagar skulle försöka balansera oro för alla intressenter.

Bortsett från Armstrongs varningar, har det amerikanska kryptorummet också skakat med stabila regeringsdiskussioner i kongressen. Den senaste propositionen från Kongressen syftar till att bemyndiga federalt godkännande för utgivare av stabila valutor.

Legal Clarity och Robust AML-efterlevnad

För Brooks bör oro för tillsynsmyndigheter kretsa kring juridisk tydlighet för kryptos såväl som strikt efterlevnad av standarder för penningtvätt (AML). Den fungerande OCC-chefen kommenterade behovet av större tydlighet:

„Det vi behöver är tydlighet om vad som är tillåtet, och så behöver vi lite vägledning till exempel om banker kan ansluta direkt till blockkedjor som betalningsnätverk – svaret måste vara ja.“

Som tidigare rapporterats av BeInCrypto har OCC redan godkänt vissa federalt chartrade banker för att tillhandahålla förvar för bitcoin och andra kryptovalutor. Enligt Brooks är flytten ett tecken på vilken typ av klarhet som industrin som helhet kräver.

Ytterligare kommenterade OCC-chefen att större tydlighet skulle ge investerare större frihet att delta i marknaden. För Brooks kan krypto ha varit en bubbla tillbaka 2017-2018, men tillgångsklassen visar tecken på mognad som borde locka stort institutionellt intresse.

Faktum är att det nuvarande samförståndet är att stora pengarspelare är kärnan i den rådande hausse på Bitcoin- och kryptomarknaden. Rapporter visar att företag nu äger nästan 1 miljon BTC, vilket uppgår till ~ 16 miljarder dollar i löpande priser.

‚Vi är mycket fokuserade på att inte döda‘ Bitcoin – fungerande OCC Chief Brooks
Nach oben scrollen