First Mover: Bitcoin gedraagt zich als een Tech Stock en Ethereum Classic Traders Shrug Off 51% Aanvallen

Je leest First Mover, de nieuwsbrief van de CoinDesk over de dagelijkse markten. First Mover, samengesteld door het CoinDesk Markets Team en geredigeerd door Bradley Keoun, begint uw dag met het meest actuele sentiment rond de crypto-markten, die natuurlijk nooit sluiten, waarbij elke wilde swing in bitcoin en meer in context wordt geplaatst. We volgen het geld zodat je het niet hoeft te doen.

Prijspunt

Bitcoin was begin woensdag op de crypto-markten, na een daling van 2,4% die gesynchroniseerd leek met een uitverkoop in Amerikaanse technische aandelen. De traditionele markten leken ook de recente terugtrekking van risicovolle activa te onderbreken.

De beweging in digitale activa heeft een „gezonde reset na een snelle en woedende zomerverzameling“ opgeleverd, zei de cryptocurrency-geconcentreerde investeringsfirma Arca woensdag in een blogpost. De Bitcoin-prijzen zijn tot nu toe nog steeds ongeveer 42% gestegen.

„Deze markt is nog steeds niet volwassen genoeg om een toename van de verkoopdruk van de grootste investeerders van de markt op te vangen,“ schreef Arca Chief Investment Officer Jeff Dorman.

Marktbewegingen

Bitcoin lijdt onder zijn ergste twee weken durende rek sinds maart, een daling van 15% sinds eind augustus, en angstige investeerders zijn opnieuw aan het klauteren om de 11-jarige cryptocurrency’s dichtstbijzijnde analoog in de traditionele markten te identificeren.

Is het een afdekking tegen valutaschade, vergelijkbaar met goud? Een verstoorder van de banken en de financiële industrie? Een revolutionaire innovatie die zou moeten handelen in lijn met technische aandelen zoals Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google of zelfs Tesla?

Terwijl de Federal Reserve dit jaar ongeveer 3 biljoen dollar aan vers gecreëerd geld in het wereldwijde financiële systeem pompte in een poging om de onrustige markten te kalmeren, kreeg de thesis over valuta-debasementinvesteringen de meeste aandacht. Bitcoin presteerde beter dan de tech-zware Nasdaq Composite index, terwijl de handel in grote lijnen in overeenstemming was met de hoogvliegende aandelen.

Maar aangezien de technische aandelen in de afgelopen week zijn gedaald, getroffen door zorgen over schuimende waarderingen en de openbaring dat de markt misschien wordt gesteund door de opties van het Japanse conglomeraat Softbank’s kopen, bitcoin ook verkocht.

„Als je een smash in de markt krijgt, dan ontsnapt bitcoin er niet aan,“ zei Charlie Morris, chief investment officer van de digital-asset-focused investment firm ByteTree, in een WhatsApp-audio-interview. „We hebben dat keer op keer gezien, dus waarom zou je verwachten dat dat zou veranderen?“

Langere term, bitcoin zal waarschijnlijk terugkeren naar zijn outperformance, voorspelt Morris.

De hoogvliegende tech-stock waarderingen „hebben geen zin voor iemand die een rationele belegger is,“ zei Morris, die bijna twee decennia heeft doorgebracht als geldmanager voor de gigantische Britse bank HSBC. „Bitcoin is nog steeds klein en heeft een groot voordeel.“

Crypto-beleggers hebben drie rechte 51%-aanvallen op Ethereum Classic

genegeerd.

Voor de beveiliging van een blokketennetwerk is een „51%-aanval“ zo slecht als het maar kan. Dat is wanneer een enkele entiteit de controle krijgt over een meerderheid van de rekenkracht van het netwerk, waardoor het mogelijk is om extra eenheden van de valuta af te hevelen in wat bekend staat als een dubbele uitgave.

Het zou dus logisch zijn dat drie succesvolle 51%-aanvallen in een maand tegen de Ethereum Classic-blokketen het vertrouwen van de beleggers zouden kunnen aantasten.

Maar zoals dinsdag gemeld door Muyao Shen van CoinDesk, hebben de prijzen voor de inheemse ETC-token van het project niet echt een hit genomen – een teken dat handelaren minder bezorgd zouden kunnen zijn over beveiligingslekken dan een snelle winst in snel bewegende cryptocurrencymarkten.

ETC is in de afgelopen 30 dagen met ongeveer 27% gedaald, geen vreselijke prestatie gezien het feit dat de bitcoin met 15% afneemt.

Voor grote netwerken zoals Bitcoin is een 51%-aanval onbetaalbaar duur gezien de enorme hoeveelheid rekenkracht – en elektriciteit – die nodig is om het te doen. Ethereum Classic is veel kleiner, waardoor het veel kwetsbaarder is. „Veel mensen zitten er gewoon op“, vertelde Meltem Demirors, chief strategy officer van de digital-asset money manager CoinShares, in een telefonisch interview aan CoinDesk.

Bitcoin Watch

Bitcoin’s 60-dagen correlatie met goud is gestegen tot recordhoogtes boven 0,5. Met fortuinen die meer dan ooit gebonden zijn aan het gele metaal, kan de cryptocurrency nu een grotere veerkracht tonen om risicomijding in de aandelenmarkten te voorkomen.

  • De leidende cryptocurrency verdedigde de $10.000 steun voor de vijfde rechte dag op dinsdag zelfs als Wall Street verliezen leed.
  • De aanhoudende verdediging van de belangrijkste steun, in combinatie met het vertrouwen van de recordmijnwerker, zoals gesuggereerd door de hashrate en de tekenen van de dompelvraag suggereert ruimte voor herstel rally.
  • „De recente daling staat voor oververkopen en kopers kunnen binnenkort weer terugkomen“, zei Simon Peters, een crypto-asset-analist bij multi-asset-beleggingsplatform eToro, in een e-mail.

– Omkar Godbole

Token Watch

Orchid (OXT): De token, van de decentrale virtual private netwerkontwikkelaar Orchid Labs, is toegevoegd als lid van de CoinDesk 20, ter vervanging van de basistoken (BAT).

Bitcoin (BTC): September is historisch gezien de slechtst presterende maand van de cryptocratie, met een gemiddeld verlies van 7%, zo blijkt uit een nieuw rapport van Kraken.

Yearn.Finance (YFI): „Intuïtieve interface naar alle DeFi“ wil een toegangspoort zijn die de boeren in de groenteteelt kunnen gebruiken, met stortingspenningen die verhandeld kunnen worden.

Ether (ETH): Hashrate benadert all-time-high als DeFi duwt transactiekosten, mijnwerker winsten, Arcane Research zegt.