BTC-prisanalys: Bitcoins fria fall – Nästa stoppa det ofyllda CME-klyftan till 9 600 dollar?

Bitcoin har dramatiskt förlängt sina förluster idag, eftersom priserna glider ytterligare 1 000 dollar på under 24 timmar. Igår observerade vi hur den ledande tillgången återhämtade sig tillsammans med 11 400 $ och förväntade oss att den skulle skjuta i sidled innan ytterligare ett stort drag anlände.

När vi tittar på 4-timmarsdiagrammet kan vi se att det gjorde exakt det . Fram till de tidiga timmarna idag kramade BTC tätt längs den tidigare supportzonen (grön) tills en annan enorm våg av försäljningspress kom och drev priserna ner till 11 225 dollar (0,618 Fibonacci-förlängningsnivå).

Under den andra delen av kraschen lyckades panikförsäljning driva BTC-priserna genom de psykologiska $ 11 000 och ner så långt som $ 10 450-nivån innan de korrigerades

Enligt data från Coinmarketcap har ytterligare 28 miljarder dollar tagits bort från den globala kryptomarknaden idag – totalt 45 miljarder dollar från den senaste toppen på 394 miljarder dollar den 1 september.

På 4-timmars BTC / USD-diagrammet kan vi se att den ledande kryptotillgången för närvarande ligger längs 1.0 Fibonacci-förlängningsnivån. En enorm mängd obeslutsamhet driver marknaden just nu, vilket gör det svårt att förutsäga var Bitcoin Profit kommer att gå vidare.

Nästa logiska support är orderblockszonen runt $ 10 200 – $ 10 175, vilket också stämmer med 1.382 Fibonacci-förlängningsnivån. Men om priserna landar här, är det mycket troligt att vi kommer att se tillbaka under 5 siffror när fler handlare säljer i väntan på att CME Bitcoin futures gap fyller.

På det dagliga diagrammet kan vi se att 100 EMA-linjen (röd) kunde fånga veken från det senaste nedåtgående benet och hjälpa tjurar att starta en återhämtning, när de skrev dessa rader. Detta kommer att fortsätta att vara ett av de viktigaste stöden som bör observeras när Bitcoin försöker stabilisera sig.

Om $ 10.000-nivån bryts bör vi förvänta oss att klyftan ska fyllas, följt av en eventuell stark rebound tillbaka mot $ 10.600 och $ 11.000

En nedgång så lågt som $ 10 000 skulle sannolikt skicka Bitcoin till den översålda regionen av den dagliga RSI för första gången sedan den enorma Coronavirus-drivna kraschen i mars. Detta skulle skicka en enorm köpsignal till Bitcoin-handlare och utan tvekan utlösa ett stort antal handelsbots, vilket skulle hjälpa till att initiera trendvändningen.

Om vi ​​ser ovan, om 1.0 Fibonacci-förlängningsnivån håller, kan $ 11 000 skapa det första motståndsområdet, följt av den dagliga 50 EMA (blå) och $ 11 400-nivån.